ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μπορείτε να μας στείλετε
τα σχόλια και
τις εισηγήσεις σας

ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Απριλίου 2024
Μαρτίου 2024

HOLY
SERVICES

April 2024
March 2024


ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑκούστε ζωντανά


ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Φωτογραφικό υλικό

Πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά, ακούμε από τους ασθενείς ή και επισκέπτες στο νοσοκομείο να μας λένε «Να ξέρετε ότι μας βοηθάτε πολύ που έρχεστε εδώ» ή «Αυτό που κάνετε είναι πολύ καλό να το συνεχίσετε» ή «Μα σοβαρά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοια πράγματα ακόμα! Αυτό που δίνετε νομίζετε ότι είναι μικρό αλλά σε μας είναι πολύ μεγάλο».

Αυτά ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια. Η διακονία αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Συνεχίζεται γιατί εκεί που πάμε ανάμεσα μας βρίσκεται ο Χριστός. Ο Χριστός που μας ευλογεί όλους, ασθενείς και διακόνισσες, και μας κάνει να αισθανόμαστε μεταξύ μας την αγάπη, την υπομονή, το κουράγιο, την πίστη, την ελπίδα, την ζωή.

Η διακονία αυτή πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, από η ώρα 4:00μ.μ. μέχρι 6:00μ.μ. Μαζευόμαστε 3 με 4 άτομα διαφορετικά κάθε μέρα, ετοιμάζουμε τα εδέσματα που προσφέρουμε και ξεκινούμε με την ευλογία των πατέρων της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, να διακονήσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται μια στιγμή διαφορετική. Όλες οι κοπέλες που στελεχώνουμε τις καθημερινές ομάδες διακονίας περιμένουν κάθε φορά με προσμονή την ημέρα της διακονίας μας. Και ο λόγος είναι γιατί δίνουμε ένα κομματάκι γλύκισμα, ένα καφέ και μια μικρή ευλογία (προσευχητάριο, παράκληση, πνευματικό βιβλίο, έντυπο) από την εκκλησία μας και παίρνουμε πίσω μια τεράστια πνευματική ωφέλεια που συμπληρώνει την ζωή μας μέσα στην εκκλησία.

Παράλειψη μας θα ήταν να μην αναφερθούμε και στον μακαριστό π.Σπυρίδωνα που άρχισε αυτή την διακονία, καθώς και στην στήριξη του π.Μάριου, προς τις διακόνισσες, για την συνέχιση της διακονίας. Επίσης σημαντική είναι η υποστήριξη του κόσμου που μας προμηθεύει με τα διάφορα υλικά που χρειαζόμαστε για να επιτευχθεί η διακονία αγάπης μας όσο το δυνατό καλύτερα.

Από τις ομάδες Διακονίας ΑγάπηςΦωτογραφικό υλικόΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος
Μάριος
Δημοσθένους
(Διπλωματική Μελέτη)

Περισσότερα...

Ο Άγιος Νεκτάριος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΙΟΥ

Έναρξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2021-2022

Λήξη Κατηχητικών
Συνάξεων 2020-2021

Κατηχητική Κίνηση 2018
Παιδική Εξοχή

Φωτογραφίες από Δραστηριότητες
της Κατηχητικής
Κίνησης 2015-2016